Loopbaancoaching
15672
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15672,page-child,parent-pageid-15668,wp-custom-logo,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15830

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching heeft betrekking op de persoon-job fit. Een loopbaancoach helpt een medewerker inzicht te krijgen in zijn waarden, interesses en mogelijkheden. Hij verbindt deze – samen met de medewerker – aan een bestaande of toekomstige functie. Loopbaancoaching sluit aan bij competentiemanagement en de competentieontwikkeling en kan ook goed worden ingezet binnen het mobiliteitsbeleid van een organisatie.

Voor kandidaten die:

  • Niet goed in hun vel zitten of niet goed functioneren op hun werk maar door de opdrachtgever wel voor de organisatie willen worden behouden.
  • Niet goed in hun vel zitten of niet goed functioneren op hun werk en hierdoor de organisatie moeten gaan verlaten.
  • D.m.v. een vaststellingsovereenkomst de organisatie gaan verlaten maar wel een loopbaanbegeleidingstrajact krijgen aangeboden.

Uitgangspunten zijn uw informatie, (het functieprofiel dat u mij ter beschikking zult stellen) en de Fitch gedrags/waardenanalyse in relatie tot het functieprofiel.

Voor de coaching is het voor u van belang dat ik gecertificeerd trainer /coach ben in de Fitch methode en dat ik gebruik maak van o.a. de Alites-methode, een methodische aanpak voor loopbaanbegeleiding en andere coachinginstrumenten inzet als de situatie er om vraagt.

Voor aanvang van het traject ontvangt kandidaat een inlogcode per e-mail, waarmee hij online thuis in alle rust een vragenlijst kan invullen. ( dit kost ca. 1 uur tijd).

Een week daarna zal ik de resultaten hiervan met kandidaat bespreken en zal ik ook andere testen afnemen gericht op (werk)waarden en gedrag. Deze eerste bijeenkomst neemt ca. 6 uur in beslag.

Daarna zullen er nog 5 gesprekken van 1,5 uur plaatsvinden (1 per week), zodat dit traject in ca. 6 tot 7 weken is afgerond.

Voor het laatste, afrondende gesprek ontvangt u van mij een rapportage. In dit gesprek zal de kandidaat in een PVA met u als opdrachtgever zijn bevindingen met ons delen.

Overzicht

  1. De Fitch analyse wordt online ingevuld door uw medewerker en door mij geanalyseerd. De kandidaat ontvangt een exemplaar van deze analyse, u als opdrachtgever ontvangt een digitale versie bij mijn rapportage voor het laatste gesprek.
  2. Bijeenkomst 1 – bespreken met de kandidaat van deze analyse. Door hem laten uitvoeren van diverse loopbaangerichte testen.
  3. Bijeenkomst 2 t/m 6 ( 1,5 uur per keer) – Coaching op de input van u als opdrachtgever en de uitkomst van mijn bevindingen van de 1e bijeenkomst.
  4. Schriftelijke eindraportage aan het eind van het traject. Door kandiaat wordt voor dit 6e gesprek een PVA gepresenteerd.